VISIONEN - PROJEKT GLØDEHOVEDMOTOR

Motoren var tænkt installeret i et mindre hus med panoramavinduer, således at den kan beses fra flere sider.

Den er køreklar og var tænkt at skulle startes jævnligt i sæsonen.

Motoren i den lille film er et eksempel på den Hundested Motor, der var projekteret.

Foreninger uden visioner - er foreninger under afvikling.

Helsingør motorbådsklub ønsker at bidrage til Havnens mangfoldighed og gøre området omkring klubbens nye Klubhus til et aktivt og innovativt sted for byens borgere med fokus på skoler og børnehaver samt turister der frekventerer omkringliggende seværdigheder.

Visionen

Til at skabe en aktiv seværdighed kan Helsingør motorbådsklub tilbyde at etablere en operationel udstilling af den legendariske danskbyggede ”Glødehovedmotor” som den ældre generation har nydt lyden af i barndommens Havnegade når fiskerne startede op om morgenen med den karakteristiske rytmiske lyd fra en Hundested Motor.

En fast opstillet Veteranmotor er tænkt at skulle startes efter en skemalagt og annonceret køreplan så skoler og byens borgere samt turister kan planlægge at komme og lade sig begejstres af vibrationerne fra motorens jazzlignede stempelgang.

Med placeringen syd for Helsingør motorbådsklubs Klubhus vil denne seværdighed tiltrække besøgende der benytter den nyetablerede promenade der forbinder Søfartsmuseet og Kronborg med Hotel Marielyst.